söndag 26 april 2009

Västerås och Lappbergets Fâmolas


Ojoj nu har vi tillbringat en hel lång dag i Västerås på utställning. Det var 11 st anmälda men 3 st uteblev så de var 8 st svenska lappisar där och Hubbe slog till igen. Han blev 1:1 CK, Cert och BIR!!! Hans kritik var bara lovord: "Härlig hane. Fint huvud & uttryck. Korrekt bett. Välansatta & välburna öron. Vacker överlinje. Utm vinklar runtom. Bra bröstkorg. Härlig pälskvalité. Rör sig väl från alla håll" Domare var Gunilla Sandberg. Duktiga Hubbe var glad hela dagen ända tills vi åkte hem, jaa han var glad även då men jag måste skryta över honom då han faktiskt är "liten" ännu men orkade mentalt hela dagen. Han blev oplacerad i gruppen men det blev en 3:de plats i Blå-Gulhund-tävlingen.
Hubbe och jag har bra kontakt, eller hur!! Diva debuterade i championklass och för denna domare fick hon bara en slät 1:a. Hon fick jättefin kritik men hon störde sig på att hon hade för korta ben. Jaja, det gjorde inget då hon har blivit Champion och det är ju bra det.

Söta Diva. Korten på Hubbe och Diva är tagna av Cattlin Marques, tack så mycket.
Lappbergets Fâlli i Finland har varit på utställning igen och hon skötte sig utmärkt denna gång. Nu vet hon vad det handlar om och hon blev återigen BIR-Valp. Grattis Eila och Jorma. Ni är så duktiga på att vara ute och göra PR för rasen i Finland. Hon ska visst ut igen snart. Hoppas på en bild på henne nu i dagarna.
Lappbergets Fâmolas har "fastnat" på bild. Matte Titti säger att det inte är det lättaste att fånga honom och när hon vill fick honm att vara stilla en längre tid så blundade han. Nåja man kan inte få allt. Visst är han fin!!

Biella börjar tjockna runt magen och har mått illa idag och inte ätit, så jag tror nog att hon är dräktig.

1 kommentar:

  1. Skickar ett stort GRATTIS till pappa Hubbe =)

    Jänta, Jeppe och Julle

    SvaraRadera

Svensk Lapphund

Svensk Lapphund
Biella

Bloggintresserade