söndag 27 mars 2011

Ja ser de snöar...tralalala, näe nu får det vara nog

I kväll så snöar det flingor stora som lovikavantar och det gillar jag inte. Vi vill ha vår nu!! I fredagskväll tog jag med mig Jilla och pappa Hubbe till skogen så sent som 6 på kvällen och det var ljust:) Och nästan helt snöfritt, jippi tjoho nu blir de spårträning så ofta jag bara hinner och kan. Om 1 vecka kommer Exa "hem" :) Tänk vad tiden går fort så nu är det bara 3 veckor kvar tills vi har nya små valpisar i huset. Hon äter mycket mat och börjar bli riktigt rund om magen, mysigt, sen har hon ju blivit moster då E-Lihky har fått 4 valpar i torsdags, 2 av varje kön. GRATTIS Morgan & Lilian. Hon skötte sig exemplariskt och så även dom. De är så duktiga men å´andra sidan är de ju inga nybörjare med små djurbäbisar men nybörjare då de gäller hundar och valpar (de har bondgård med köttdjur) De var ganska stora valpar, vägde mellan 340 g och drygt 400 g, och alla har vit bringfläck :o) De gillar ju vi! Bilden nedan är ingen höjdarskarp bild men årets första bild från skogen med barmark. Hubbe ser ut att vara "självlysande" hihi. Han lärde dottern allt han kan vad gäller friluftsliv ;)


I dag på dan försökte vi oss på en liten fotosession med Jilla, hahahaha säger jag bara då, de är antingen fullt ös eller viloläge som gäller där. Tydligen så har hon övat på att sitta fint som synes här nedan. Vi försökte o försökte få henne att stå fint och då blev det som på bilden nedanför den 1:a:


Gullungen där, man kan inte mer än att skratta åt henne. Hon är ganska så lik sin mor i detta avseende. Snygga bilder va?! Här ligger Biella och njuter i solen i dag medans Diva och Hubbe springer omkring och letar nå´t ätbart....de får ju ingen mat hemma eller hur?? De letar mest sork och rådjursbajs då vi är ute, urgh. Jag njuter av att bara titta på bilden då de är nästan helt snöfritt :o) Här tittade Jilla åtminstone mot kameran och satt still i nån millisekund :)

Här är hennes fina fina bror Jarak i husses famn. Vi var där med Jilla i går och de lekte på ehnnes villkor. Typiskt tikar, de ska bara bestämma, hi hi men efter några minuter så var det röjj på hög nivå som gällde. Han är en grov hane med ett underbart huvud i vårt tycke och smak. Han blir nog en stilig gosse då han blir en stor hane =)

Jag väntar på bilder på de andra bröderna och syster. Lägger in när de kommer. Är fortfarande hemma och sjukskriven, infektioner i luftvägarna, bihålorna och lite till men äter antibiotika för 4:de gången nu och hoppas att de ger med sig snart. De enda positiva med att vara hemma och sjukskriven nu, är väl att jag hinner vara med Jilla på heltid :)

Ha de gott alla vänner tills vi hörs igen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Svensk Lapphund

Svensk Lapphund
Biella

Bloggintresserade