torsdag 30 juli 2009

Lite av varje, bl a med nyheter om Coddi

Lappbergets Coddi juli-09
Det kom ett mail igår från Coddi med familj och jag blev så glad, så här kommer det:
Hej!
Nu har vi varit på en mässa som heter Fäviken Game Fair intill Kallsjön i västra Jämtland. Där fanns en inofficiell hundutställning och eftersom Coddi var med så anmälde vi honom. Där fanns skjutbanor så hundarna fick träna smällar hela dagen. Coddi fick träffa många hundar och han skötte sig riktigt bra. Det regnade och var allmänt lerigt mellan grästuvorna. Nu ser man vad en bra päls betyder. När han skulle gå igenom ett parti med höggräs för att hitta vatten att dricka kom han tillbaka med gräsfrön i pälsen och var riktigt blöt. Eftersom utställningen var oplanerad för oss så hade vi ingen borste med. Han bara ruskade på sig och blev då ren och fin och i stort sett torr. Därefter direkt in i ringen.
Domaren som heter Åke Sjöström tyckte tydligen om honom. 1:a pris och ett Hederspris. Om det är svårt att läsa vad han skrev så står det ”Typ utmärkt. Hund med bra uttryck. Fina linjer. Kraftig hals. Stark rygg. Djup underlinje, Bra päls. Goda vinklar fram och bak. Passande benstomme. Något marktrång. Bra steg. Mentalitet – livlig”
Tusen tack Erik och Ann-Catrine.
Sen har Fâlli varit ute i utställnignsringen igen. Förra helgen så slog lilla hon till, endast 10 mån gammal och helt utan päls, ta Cert!!
Här kommer en färsk bild och kritiken:
Domare Marianne Holm:
Förtjusande feminin junior. Rätta propotioner. Vackert, fint uttryckt huvud. Bra hals, Utmärkt kropp och ben. Utmärkt svans och päls. Lätt trav.
GRATTIS kan jag bara säga till Eila o Jorma.
Jag och Hubbe, Biella, Gunilla med Frisco och hennes dotter Emelie har varit hemma hos Anna med Skiftesgrind's Bamze "Ballou" Många bilder från dagen kan ses på Facebook. Här nedan kommer bara 2 st som jag tyckte visade hur tokiga hundar våra lappisar är. VA`?! Bada och simma som tokar med dykningar i, är det typiskt lapphundssätt eller? Näe tror inte det men dessa diggar verkligen det här med bad. Jag och Linnéa är nu i Orsa för några dagars semester och jag ska på rassymposiumet som SLK anordnar i Mora i helgen och Hubbe är med. Vi tog en liten promenad från stugan igår kväll ner till en liten badplats precis här vid stuga som ligger oerhört vackert vid Orsasjön. Tusen tack Lennart med familj att jag får låna denna!!
Vad tror ni? Blev Hubbe lycklig eller?! Jaa, han kastades sig i på stört. TokHubbe där. I dag ska vi nog åka en tur till Helvetesfallet och Storstupet för att Linnéa ska får se hur vackert det är här runtomkring i Dalarna. Hoppas jag kan återkomma senare med lite bilder från dagen.
Nu ska jag gå och försöka få upp henne ur sängen.Det är på tiden klockan är nämligen snart 11 och hon är en trött 17-åring.
Här har Emelie hoppat i och Frisco tar täten efter med Hubbe i hasorna
Vänta Ememlie, vi kommer och hjälper dig!!!!
FegBiella tittar på. Det är inte hennes grej de där med att simma
Ha en bra dag alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Svensk Lapphund

Svensk Lapphund
Biella

Bloggintresserade